Кейтеринг на відкритті Виставки

Свято мистецтва, натхнення та спілкування творчих особистостей – ось чим, в ідеалі, має бути урочисте відкриття (або закриття) виставки. Хоча ця форма заходу існує дуже давно і має свої канони, важливо зробити це саме гарною видовищною подією, а не “п'яною нашвидкуруч” десь у підсобці галерейного приміщення. Послуга кейтерингу потрібна саме для цього — щоб ніхто з гостей не залишився без частування, а частування та обслуговування відвідувачів заходу не створювали дисонанс із спогляданням творів мистецтва.

Які види кейтерингу доречні на відкритті виставки, бієнале, творчого проекту?

Виставки відбуваються у приміщеннях, які не призначаються спеціально для гастрономічних радощів. Люди приходять туди не заради їжі та випивки — тому якісний кейтеринг не повинен перетворювати культурну подію на тривіальне гуляння. Залежно від особливостей приміщення, особливостей самої виставки та кількості очікуваних на відкриття відвідувачів продумують, який замовити кейтеринг.

Замовити банкет кейтеринг у Харкові має сенс хіба що для святкування поза музейними чи галерейними залами — бо сидіти за столами в оточенні предметів мистецтва таки не комільфо. Але банкет може бути доречний в окремому, відведеному під нього залі, для особливих гостей заходу — художників, галеристів, кураторів та інших людей, які причетні до створення експозиції.

А ось фуршет може відбутися вже у самому виставковому приміщенні, бо не вимагає від гостей сидіти за столами. Кейтеринг на виставці в такому разі полягає в сервіруванні столиків з легкими холодними закусками, одразу розділеними на маленькі порції, та подачі напоїв у келихах.

У ВАС Є ПИТАННЯ ?! ХОЧЕТЕ, ми вам передзвонимо?

Заповніть форму зворотного зв'язку і наші оператори обов'язково з Вами зв'яжуться!

Також виїзний кейтеринг (Харків) у виставковому центрі може мати на увазі формат коктейлю — частування гостей алкогольними напоями (зазвичай вином, шампанським) та мінімальною закускою (фруктами, цукерками). Так роблять, якщо відвідувачів очікується багато, і спрогнозувати точну кількість для розрахунку порцій проблематично.

А якщо виставка поєднана з будь-яким культурно-освітнім заходом — наприклад, лекцією, перформансом, artist talk, то частування взагалі не варто організовувати під час івента і в тому ж залі. Краще замовити каву брейк або інші кейтеринг послуги, та організувати легкий безалкогольний перекус для гостей після заходу чи перерви. До речі, цей формат чудово підходить для відкриттів виставок дитячої творчості, де фуршет чи коктейль точно не доречні.

Але якщо подія відбувається в теплу пору року просто неба, наприклад, якщо це відкриття фестивалю мистецтв або експозиції land art, - що таке кейтеринг в даному випадку? Це може бути і “вулична їжа”, і столик, де гості можуть взяти склянку з чаєм чи лимонадом, і легкий фуршет із фруктовими салатами – адже незвичайна подія потребує креативного підходу до частування!

Як продумати частування гостей на виставці, замовивши кейтеринг у Харкові?

На виставках зазвичай дуже потрібен кейтеринг "під ключ" - адже куратор (організатор) та галеристи повинні займатися зустріччю відвідувачів, проведенням екскурсій експозицією, організацією офіційної частини відкриття, роздачею інтерв'ю пресі та іншими подібними завданнями. А обслуговуванням гостей займаються офіціанти, надаючи послуги кейтерингу з сервірування та подачі напоїв та легких закусок.

Кейтеринг та ресторани виїзного обслуговування орієнтуються на те, що готувати їжу у виставковому приміщенні ніде, та й не варто – всі закуски привозять у готовому вигляді, на місці їх лише сервірують, а напої розливають по келихах.

Якщо відкриття виставки відбудеться увечері, після 18.00, якщо ця урочиста подія для обмеженого списку запрошених — доречний фуршет або коктейль. Тоді потрібен ВІП кейтеринг (Харків) – для вишуканого сервірування та грамотної подачі різних благородних напоїв та закусок “високої кухні”.

Але якщо подія відбудеться вдень, а вхід на неї вільний — то вартість кейтерингу може бути нижчою. Послуги офіціантів можуть не вимагатися - достатньо кількох співробітників, які підготують соки, чай або каву, сервірують кондитерські вироби та фрукти у форматі "шведського столу" і простежать, щоб відвідувачам вистачило.

Кейтеринг у Харкові на виставках стає дедалі популярнішим. У нашому місті існує чимало призначених для розміщення експозицій просторів, і щороку відкриваються нові — нестандартні, більш просторі, придатні для організації масштабних подій у сфері мистецтва. Для кожного з них можна підібрати спеціальний кейтеринг від Pro100 Event.

Наші контакти

Форма зворотного зв'язку

Заповніть форму зворотного зв'язку і наші оператори обов'язково з Вами зв'яжуться!

    Введіть ваше Ім'я та Номер телефону, ми зв'яжемося з Вами найближчим часом.

    ВАШЕ ІМ'Я

    ВАШ НОМЕР ТЕЛЕФОНУ